Jos luon itse todellisuuteni ajatuksillani ja tunteillani (ja uskomuksillani), niin tapahtuuko tätä myös unieni perusteella?

Uskon, että kyllä. Koska sitähän sanotaan, että elimistölle ei ole periaatteessa väliä onko kokemus todellinen vai ei, sen silti tuntee sen ns. nahoissaan. Kuten esim. painajaiset nostavat sykettä oikeasti tai saavat kehon stressitilaan. Ja voimakkaita tunteita voi tulla myös unitilassa.

Joten onko olemassa enneunia, vai tuleeko ensin uni, joka muokkaa sitten todellisuutta (koska sitä alkaa ajattelemaan)? Eli se, että koemme jonkin asian voimakkaasti unessamme, tuo sen asian myös (vetovoiman lailla) todellisuuteemme? Kumpikin kai voi olla mahdollista. En minä tiedä. Tuli vain mieleen tällainen pohdinta...

Idea tähän blogikirjoitukseen lähti siitä, että näin viime yönä hyvin voimakkaan painajaisen. Heräsin ahdistukseen ja uni oli erittäin hyvin mielessäni. Siinä tapailemani mies oli salaa toisen naisen seurassa, uni ei kertonut mitä he tekivät, mutta epäilys oli jostain sellaisesta, mistä en pitäisi... Tapasin unessa myös miehen äidin, joka myönsi, että tuo nainen jonka kanssa mies lähti oli hänen exänsä. (Asia, josta olemme riidelleet myös ei-unessa, eli tosielämässä).

Ja kun heräsin, meni hetki aikaa siirtyä unitilasta todellisuuteen. Jäin miettimään asiaa, sillä kerran aikaisemminkin on käynyt näin, että näin hyvin voimakkaan unen, joka sitten toteutui. Se liittyi samaan aiheeseen. Pitkästä suhteesta eroni jälkeen exäni sanoi (siis ei tämä nykyinen mies jota tapailen, vaan häntä aiempi, jonka kanssa oli vuosien suhde...) ettei hän missään nimessä ota uutta naista ihan heti, että hän katselee ihan rauhassa elämää ja ei mitään kiirettä.

Sitten näin unen, jossa hän kertoi minulle, että hänellä on uusi nainen. Uni oli erittäin ahdistava. Soitin aamulla hänelle ja kysyin, onko uni totta ja hän vakuutteli, että ei tietenkään, ei hän uutta naista heti ota. No ei mennyt kuin viikko tai pari kun tilanne muuttui, hän tuli luokseni, sanoi: käy istumaan ja kertoi, että hänellä on jo uusi. Ja kummatkin hämmästelimme sitä, miten "enneunen" olin aiheesta nähnyt, koska mieskään ei ollut siinä vaiheessa kun unen näin pitänyt asiaa mitenkään todennäköisenä.

Joten, jään mielenkiinnolla odottamaan toteutuuko tämä uneni. Katson miten todellisuus muovautuu. Ja jos vedän nyt asian puoleeni, niin eihän siinä jää muuta kuin oma reagointi. Jännityksellä odotan miten käy...