Karma on sanskritiä ja tarkoittaa "toimintaa" (action). Ymmärretään yleensä toiminnan aiheuttamina seurauksina. Karman laki: syy ja seuraus (cause and effect). Jokaisella teolla eli toiminnalla on vastaavat seuraamuksensa (tai vaikutuksensa).

Karma on kuin kaksi pankkitiliä, toinen on täynnä "hyvää" karmaa ja toinen "pahaa". Hyvää karma"käteistä" voi käyttää maksamaan uusia miellyttäviä elämänkokemuksia itselleen tai sillä voi maksaa pahaa karmaa. Vähemmän kehittyneet ihmiset valitsevat aina tuon ensimmäisen vaihtoehdon ja pitemmälle henkisesti kehittyneet valitsevat tuon toisen.

Siksi monesti ahkerat ja rehellisesti, kovasti työtä tekevät ihmiset elävät köyhyydessä ja itsekäät ja korruptoituneet ihmiset elävät yltäkylläisyydessä. Kun vähemmän kehittynyt ihminen valitsee, että haluaa käyttää hyvän karmansa nauttiakseen rikkauksista, vallasta ja maineesta muutaman vuoden (tai ehkä koko elämänsä), niin heti kun hyvä karma on käytetty loppuun, he joutuvatkin elämään monta elämää  köyhyydessä ja kärsimyksessä.

Pointti on siinä, että vähemmän kehittynyt ihminen yleensä luo enemmän pahaa karmaa yltäkylläisessä elämässä kuin jos hän eläisi köyhyydessä, koska raha ja rahan valta helposti nousee päähän ja tekee heistä egoistisia ja epämiellyttäviä. Rikkaudet ovat tulosta siitä, että on kerännyt hyvää karmaa menneissä elämissä. Sitä niität mitä kylvät.

Miksi pitää olla sellainen kuin karman laki?

Karma on olemassa siksi, että se suojelee meitä ja ohjaa takaisin polulle, kun harhaudumme. Karma on tosin hidas, ja sillä on tiivis yhteys Kohtaloon, niin se usein odottaa tulevaa inkarnaatiotamme. Emme tiedä koskaan milloin karma ilmentyy elämäämme ja milloin ns. koemme seuraamukset. Emme näe karman toimintaa, näemme vain lopputuloksen, silloin kun "karma on iskenyt jo". Tavallinen ihminen ei edes huomaa kohtalon ja karman vaikutusta, sillä se on niin hienovaraista ja salattua.

Karma on mahdollisuus tehdä hyvää, se ei palkitse eikä rankaise, se yksinkertaisesti vain johdattaa. Karma on itseään tasapainottava jumalallinen oikeusistuin. 100 % reilu kaikille ja täysin aukoton. Karma aina saavuttaa ihmisen. Siksi kosto ei ole sama kuin oikeus. Oikeus  tapahtuu aina, kostolla vain aiheutamme pahaa karmaa itsellemme.

Karma ei aina ole suuria tekoja, se on myös kaikki ne pienet negatiiviset ajatuksemme, mitä koemme joka päivä. Kun miettii, miten paljon ihmisillä niitä on, ei ihme, että maapallo kärsii: hurrikaanit, tulivuoren purkaukset, tulvat, maanjäristykset... Se on yhteistä karmaamme.

Karma ei ole "silmä silmästä" vaan se tarjoaa olosuhteet, joiden avulla opimme virheistämme. Siksi välillä joudumme kokemaan "kolikon toisen puolen". Karman antaa "pimeyden voimien" toimia. Siksi "paha" on olemassa. Niin pitkään kuin ihmiset rikkovat elämän lakeja, on aina olemassa pahat seuraukset. Paha ei voi vaikuttaa meihin, jos elämän lakeja noudattaa. Miksi Kristus kärsi, vaikka hän tuli hyvin korkealta tasolta tänne ja hänellä itsellään ei ollut pahaa karmaa? Kun hän inkarnoitui, hän tuli osaksi yhteistä karmaa, kollektiivista karmaa, ja kärsi sen vuoksi suuresti. Kun tänne syntyy, tulee ihmiseksi, joutuu kiinni kollektiiviseen ihmisten tietoisuuteen, ja siten vastuulliseksi sen karmasta. Siksi Kristus kuoli syntiemme vuoksi....

Paras tapa käsitellä huonoa karmaa on hyväksyä kohtalonsa (fate) ja antaa sen tulla/olla. Mennä virran mukana, go with the flow.... Niin pitkään kun vastustelemme, asiat vain pahenevat. Karma ei ole fatalismia siltikään, meidän täytyy käyttää intuitiotamme ohjaamaan milloin itseään täytyy puolusta ja milloin vain hyväksyä asiat sellaisena kuin ne ovat. Siihen pääse kun olemme täysin rehellisiä itsemme kanssa ja laitamme egot syrjään.

On yksi tie, miten voimme välttää tekemästä lisää pahaa karmaa ja vapauttaa myös itsemme menneisyyden pahasta karmasta... ja mikä se on? Elämä tehden palvelustyötä. Laittamalla muiden tarpeet omiemme edelle. Kun elämme niin, että huomioimme vähemmän "ihmistä" ja sen yksilöllisyyttä, niin Karman Valtiaat antavat meille armoa. Kun kärsimme vähän yhteisen hyvän vuoksi nyt, säästymme paljolta kärsimykseltä tulevaisuudessa.

Meidän täytyy tehdä kaikkemme, että lievitämme kaikkien kärsimystä, sillä siitä tulee parempi maailma kaikille. Toisen kärsimyksen lieventäminen ei vain lisää hyvää karmaamme, se myös lähettää hyviä värähtelyjä koko maailmaan.

 

(Apuna:http://www.esotericscience.org/article16a.htm)