Rajoitukset.... teemme itse itsellemme aivan liikaa rajoituksia. Rajoja. Vedämme viivoja. Tämä asia ja "tuo". Yritämme rajata Ykseyttä. Jos (ja kun) tämä on MINUN maailmankaikkeuteni, minun todellisuuteni, niin silloin kun vedän viivan, teen rajan, teen se saman rajan myös itseeni. Rajoitan Itseäni. Rajoitan vapauttani.

Mutta mieti: mitä sinä oikeasti haluaisit jos.........................

  • sinulla olisi äärettömästi rahaa
  • sinulla olisi rajattomasti aikaa
  • sinulla olisi äärettömästi taitoja
  • maantiede ei rajoittaisi?

Eikö tule heti ihana tunne, että entäs jos nuo kaikki rajat, mitä noihin asioihin on liittänyt, yhtäkkiä vain katoaisivat? Ystävä joka asuu toisella puolella maapalloa, olisikin luonasi siinä ja nyt, taulu, jonka olet nähnyt sielusi silmin, osaisit luoda sen vaivatta, luonnollisesti.... Onko luomiselle rajoja? Ei. Luulemmeko sisäisesti, että luomiselle on rajat? Kyllä (usein jopa tiedostamattamme).

Emme salli ajatustemme ajatella tiettyjä hyvältä tuntuvia asioita pidemmälle, sillä: no kun nämä käytännön hommat, ei ole rahaa, se on vaikeaa, se on kaukana, se satuttaa muita, en miellytäisi muita, tarvitsisin sitä ja sitä unelman toteuttamiseen, kun se toinen ei halua, kun vain jos se toinen tajuaisi ja muuttuisi.... määrättömästi rajoja!

 

Pura ne osiin!

Minulla ei ole rahaa... ajatteletko todellakin niin, että sinulla ei ole yhtään rahaa, vai enemmänkin niin, että sinulla on rahaa, mutta tahdot käyttää sen johonkin muuhun (tärkeysjärjestyksesi: sen saat mihin keskityt), tai pelkäätkö, että jos nyt käytät rahaa, sitä ei ole enää huomenna (vedätkö puoleesi rahan puutetta, uskotko, että sitä on huomennakin, että universumi antaa vai ei anna...)

Minulla ei ole aikaa... taas tärkeysjärjestys.. kaikilla meillä on 24 h/vuorokaudessa, mihin sen käytät, aikaahan on, mutta haluatko antaa sille asialle aikaasi, pidätkö sitä siis oikeasti tärkeänä asiana, johon aikaa kannattaa käyttää, mikä oikeasti rajoittaa aikaasi?, sillä aikaahan kyllä on.. eri asia miten valitset käyttää sen...

Minä en osaa... mikset osaisi? kuka niin on sanonut? jos voit luoda mitä tahansa, voit luoda itsesi osaamaan mitä tahansa....

Maantiede rajoittaa... jos sinulla on aikaa.. sinulla on rahaa.. sinä osaat ja pystyt, voiko maantiede enää rajoittaa sinua? jos kaikki on yhtä, kaikki on sinulla jo tässä ja nyt, niin ajattelemalla saat asian omaan todellisuuteesi... Se tulee kun luotat siihen, että ei ole olemassa välimatkoja, on vain "matkoja"... Ja joskus "matkat" ovat tärkeämpiä kuin itse päämäärä... ;-)

 

Haluamme saada optimaalisessa tilanteessa "Sen Mahdollisimman Parhaan". Eli on paljon "mahdollisuuksia" (rajattomasti). Mutta niistä sen juuri "Parhaan".

Mutta...  haluta saada "Se Mahdollisimman Paras Nyt" ei ole sama asia kuin haluta saada "Se Mahdollisimman Paras Loppuiäksi". Se mitä tarvitsemme juuri nyt, vaihtelee.. Meistä itsestämme... Itse muuttuu, tarve muuttuu. Itse laajenee, kasvaa... ikinä ei voi olla perillä, koska tämä on laajeneva universumi. Siten tuo "kaikista parhain mahdollinenkin" vaihtelee... muuttuu... Mitä sinä haluat? Mitä rajoja edessäsi on? Mitä kiellät itseltäsi? Mitä sallit?

 

“Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”
Arthur C. Clarke