Näin viime yönä kummallisen unen. Olin siinä jossain makuuhuoneessa, pelkistetyssä. Yhdellä seinällä oli ikkuna, minkä edessä oli rullaverhot. Avasin rullaverhon ja eteeni avautui peltomaisema. Siellä minua tuijotti (siis erittäin intensiivisesti tuijotti) ruskea hevonen.

Minua pelotti hieman hänen tuijotuksensa. (Jännä että käytin tässä termiä "hän".)

Sitten hevonen tuli aivan lähelle toisen ikkunan luo, pelkäsin, että hevonen rupeaa puskemaan taloani ja tulee seinän läpi. Mutta hän tulikin ikkunan eteen ja alkoi puhumaan minulle. En muista mitä hän sanoi, samalla hän oli pelottava, omituinen hevonen, vauhkon oloinen, mutta silti tunsin kai jotain turvallisuutta, että ei hän niin pelottava olekaan.

Sitten hevonen muuttui mieheksi. Metamorfoosin kautta hän vääntyi ja kääntyi ja yhtäkkiä hän oli lihaksikas mies, jolla oli tummat kiharat hiukset. Ihmettelin silmät pyöreinä. Sitten hän sanoi, että odota, tulen sisälle sinne taloon. Minua pelotti, sillä entäs jos hän muuttuukin takaisin pelottavaksi hevoseksi? Hänen jälkeensä maahan jäi hiiri/mäyrä/jokin pieni eläin, mikä sekin koki muodonmuutoksen ja muuttui pieneksi pojaksi, tuon hevosmiehen neuvonantaja oli hän.

 

Sitten jäin huoneeseeni, ovi oli kiinni, mutta kuulin, että hevosmies oli toisessa huoneessa. Tiesin, että hän on siellä, mutta oli tunne, että hän ei vielä avaa ovea? Kummallista? Mies joka on puoliksi mies, puoliksi hevonen?

 

Jännä, että jousimies on horoskoopeissa puoliksi mies, puoliksi hevonen. (Tunnenko ketään jousimiestä?)

 

"The astrological sign of Sagittarius is depicted by the half man half horse. Sagittarius, the Archer, is a ‘Mutable’ ‘Fire’ sign. In it the free, unrestrained activities of Aries which became ‘fixed’ qualities in Leo, now become balanced and harmonised, and work toward high aims. It is represented in the Zodiac as a Centaur-like being, half man, half animal, turning to shoot an arrow at the ‘Scorpion.’ The Sagittarian is said to have high ideals and philosophy, prophetic insight, and the power that overcomes sin and death. In this sign the animal nature is ruled and directed by the human spiritual nature. The symbol of Sagittarius – half beast and half man represents this new emergence. The emergence of the human out of the animal, and the different sense that human beings have of themselves. It suggests a new type of human being in fact. If we look at the Zodiac from there on – Capricorn, we have the half goat half man figure – until we arrive at Aquarius, a fully fledged human figure. The human faculty is to transcend, to make that change. To switch across seasons, physiological changes, to actually attain consciousness. This allows us to look at the seasons, to adjust to them in a completely new way than the animal." http://dreamhawk.com/dream-dictionary/horse-horses/